Faya Lobi

"Hej, een bekend gezicht! Ben je van Zorg en Hoop?", zegt een warme stem vanachter een zwart mondkapje. Ik vertraag mijn pas en kijk in donkere glimmende ogen. Deze man heeft mij geraakt met Zorg en Hoop, de wijk waar ik opgroeide in Suriname. Ik droom terug en ben daar en niet hier.

Ik sta stil en doe mijn best mijn landgenoot te herkennen vanachter de vermomming van zijn mondkapje. Hij vraagt door: "Van welke straat ben je?"

De schrijver in mij wordt wakker: "Welke straat heb jij gewoond? Op welke school heb je gezeten?," kaats ik de bal terug met blije ogen. Ik heb zin in een gezellige tori over Swit Sranan op deze regenachtige herfstdag. Ik ben na maanden in Amsterdam en de diversiteit van mensen voelt als een verademing. Ik heb bewust gekozen om Amsterdam te verlaten voor een witte Vinex wijk waar ik met plezier woon en werk. Maar wat mis ik mijn mensen op straat, in de winkel en vooral de lekkere roti op de hoek. Iemand die roept dat hij mij kent van vroeger doet mijn hart smelten.

meer lezen? dit verhaal staat op Afro Magazine


 

Datum publicatie: nov. 25, 2020

<< vorige pagina - Nieuws

Faya Lobi