Droomgeluk

Gewone mensen die bijzondere dingen doen. Dat is de insteek van Droomgeluk, een bundel over mensen die het leven in de ogen durven kijken. In Droomgeluk interviewen de auteurs Caroline van Driel Stoffer en Judith Remmerswaal zeven personen, die in het kort vertellen over onder andere (zelf)liefde, carrière en gezin. De rode draad is geluk. Ook de auteurs worden geïnterviewd. 

Een van de personen die vertelt hoe zij geluk ervaart, is Mariam Lo Fo Wong. Ze is massagetherapeut en komt uit een traditioneel Surinaams gezin, waar naar haar zeggen een goede baan, opleiding en status zeer belangrijk waren. ‘Ik deed wat er van mij verwacht werd. Ik studeerde en werkte aan mijn carrière, maar ik miste mijzelf’.  ‘Geluk zit voor mij in kleine dingen. Maar als ik denk aan gelukkig zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat je vooral gelukkig moet zijn met jezelf. Als je geen geluk in jezelf kunt vinden, zie je het kleine geluk vaak niet. Je moet het van binnenuit voelen, om het van buiten te kunnen ervaren’.

Als geluk in één woord samengevat moet worden, dan is dat voor Mariam ‘aandacht’. ‘Aandacht voor mezelf en aandacht voor de ander. Het gaat om het moment van echt contact en verbinding’, benadrukt Mariam voor wie geluk een aaneenschakeling van aandachtmomentjes is.

‘Wij hoeven niet de hele wereld rond te reizen en foto’s te delen via sociale media om droomgeluk te vinden. Volgens velen is geluk te vinden in het genieten van pure eenvoud’, stelt prof. dr. Annet de Lange in haar voorwoord in deze bundel. Ze zal ongetwijfeld gedoeld hebben op de effecten van sociale media waarbij mensen met een laag zelfbeeld afhankelijk zijn van hun gemoedtoestand door het aantal likes op Instagram of Facebook. Voor met name deze doelgroep, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar levensgeluk, zou deze bundel de nodige inspiratie kunnen opleveren.

De bundel Droomgeluk kun je bestellen bij Carogift

Bron: boekrecensie Parbode jan 2020 

 


 

Datum publicatie: jan 1, 2020

<< vorige pagina - Nieuws

Droomgeluk